Förstatliga A-kassan

Ser man på, ett klokt förslag har klättrat in i rikspolitiken. Miljöpartiet vill förstatliga A-kassan och göra den obligatorisk och skattefinansierad. Se DN.           
Jag föreslog det för länge sen, omskrivet i denna blogg i januari 2007. Jag förstår inte varför det ska vara olika kostnad för att vara med i A-kassan, det är ju ändå samma skydd vi får. Extra svårt tycker jag det är att förstå eftersom avgiftsskillnaden beror på hur många i min yrkesgrupp som är arbetslösa inte hur mycket jag utnyttjar systemet. Ojdå, nu kanske jag väcker dumma idéer. Kassa ska naturligtvis vara solidariskt finansierad.
Det är ju dessutom så att jag inte kan välja A-kassa fritt. Det är ju fackförbunden som bestämmer vilken A-kassa jag får vara medlem i. Det ända jag kan ändra på idag är huruvida jag är medlem eller ej. Kanske inte så konstigt att så många har lämnat A-kassorna, en utveckling som generar ännu högre avgifter. Vart tog solidariteten vägen?

Synd att de fegar om medborgarlön :-(

Folkparken

I afton dans -
folkparken i våra hjärtan

Så heter pjäsen som
Halmstads kvartersteater ger i vår. Det är en hyllning till folkparken i Halmstad som fyller 150 år. Peter Björk har skrivit manus, efter att han under förra våren författade en skrift om vår folkparks historia.
Pjäsen har premiär den 30 mars 2008 klockan 19.00.
Sen spelar vi även 4, 6, 11, 13, 18, 20, 26 och 27 april klockan 19.00 samtliga dagar.

Vill du se föreställningen går det bra att boka biljetter via mig.


Just nu kan man på Kulturhust se Silversplash. Mycket sevärd. Rolig och tankeväckande. för detaljer se Kvartersteaterns hemsida.