"fel kön"

Hittade en gammal Expressen, och jag vet att man inte ska läsa dylika publikationer, men där fanns en debattartikel vars rubrik föranleder detta inlägg. En kvinna skriver att hon "petas bort på grund av "fel kön"". Det visar sig att hon sökt en utbildning och inte blivit antagen trots att flera män som har sämre meriter än hon antagits. Det vi kallar könskvotering och tillämpar för att nå en jämnare fördelning mellan könen. Ett fenomen som ofta ifrågasatts, vanligtvis av oss män.
Vi har vant oss vid att tycka att det är helt okej att man petar en man till förmån för en mindre meriterad kvinna både till jobb och utbildningar. Men nu var det tvärs om. Och då får den stackars förfördelade kvinnan en helsida i Expressen för att framföra sitt missnöje. (
sidan 4, den 22 april)
Kvinnan har gjort en anmälan till jämo. "Kvotering innebär nämligen....diskriminering." Visst är det fantastiskt. När kvinnor har svårt att komma in i ett yrke med meriter så ska det könskvoteras i rättvisans namn men när män kvoteras in av samma anledning är det diskriminering. Man kan fråga sig om kvinnan vet vad hon gav uttryck för.