Ersättning från försäkringen

Idag har råkat ut för det fantastiska att försäkringsbolaget som ska skydda mig från ekonomisk skada vad gäller min bil meddelat att de omvärderat skadans värde.
Före jul råkade jag ut för ett inbrott i min bil och blev av med en massa verktyg och kläder och reservdelar. Jag räknade ut att nyvärdet på allt ihop är över 14 tusen kronor. Försäkringsbolaget meddelade efter vis efterforskning, bla frågor till mig om ålder och dylikt, att de kunde ersätta mig med 5200 kronor. Jag ringde och beklagade mig igår. Idag har de omvärderat och gett mig ett slutligt bud på 6700 kronor. Naturligtvis ska det dras av 1200 kronor i självrisk från båda summorna. 
Ett litet samtal med lite frågor om hur de värderat och en vädjan om förståelse för vad det är för förlust för mig gav mig 1500 kronor på ett bräde. Undrar hur mycket jag kan få om jag går vidare?
Och framför allt undrar jag hur mycket pengar de lurar oss försäkringstagare på. Tänk på alla de som inte orkar, vill eller vågar klaga. Jag inbillar mig att jag tillhör en liten minoritet som klagar. Hoppas jag har fel! Och som sagt jag undrar vad jag skulle få om jag överklagar till en instans över min handläggare.

Betalar vi försäkringsbolagen för att de ska lura oss? Jag bara undrar...

Jag skulle vilja kalla det för bedrägeri. Tar jag i då?

Mina många barn och mitt antal sidor

Jag fått påstötningar (på telefon) om att jag inte svarat på kommentarena om hur många sidor jag har och var jag fått alla mina barn ifrån.


Barnen kommer till mig :-)
De flesta alldeles frivilligt :-O
Och jag kan ju inte motstå dessa underbara varelser.
Jag har alltså inte producerat dem själv. De är utspridda i landet och jag har inte fullt ansvar för något av dem. Jag bara lånar dem ibland. Det är väl därför det går så bra ;-)

Bollen har bara två sidor vad jag vet, jag hoppas jag har fler. Jag hoppas till och med att jag har fler än jag hittills vet om. Hur många Hasse har hittat vet jag inte å andra sidan vet inte själv hur många jag har hittat, jag har inte ens försökt räkna dem.

Självscanning

Tillhör du de människor som blivit självscannare? Jag träffade på fenomenet första gången i Bromma på COOP. Fantastiskt roligt att få en IR-pistol i handen för att skjuta de varor jag plockade på mig innan jag la dem i påsen. Det var lite som den lille Jörgen fick sitt första cowboyhölster. I kassan som var obemannad var det bara att betala vad scannern rapporterade. Snabbt och enkelt och utan att stå i kö som alla de som inte snappat detta system ännu.

Jag skaffade en egen så fort de kom till Halmstad. Då visade det sig föga överraskande att det fanns någon form av kontroll. När jag skulle betala stod det avstämning Då fick jag träffa en människa som bad mig packa upp alla varorna för att kolla att jag läst av alla. Okej det förstår jag att de kollar eftersom det kan vara frestande att ta nån vara mer än man scannar in. Det kallas visst stöld?


När ICA införde samma system var det naturligt att registrera mig även där. Det fungerar på samma sätt, förutom att jag får möjlighet att prata och skoja lite med kassapersonalen då det inte finns någon helautomatisk utgång. Naturligtvis är det inte avstämning mer än ibland men det är alltid personal som tar betalt.

Så blev det här systemet vardag, det är inte lika kul att skjuta varor längre men det går ju snabbare i kassan i alla fall. Trodde jag ja. Nu har systemet blivit känt för fler kunder vilket innebär att det plötsligt är kö även till scanningkassorna. Surt!

När jag dessutom häromdagen blev avstämd vid tredje inköpstillfället i rad. Irriterande! Gick det ut över den stackars, oskyldiga kassörskan. Det gjorde knappast hennes dag roligare. Hoppas hon kunde överse med det och fortsätta vara trevlig med nästa kund. Förlåt.


Det märkliga är att mitt poängsamlande sker med ett ICA-kort i alla ICA-butiker i hela Sverige men jag måste ha ett kontrakt för varje butik jag vill scanna i. Den ända förklaring jag fått är att handlarna konkurerar med varandra. Gör de inte det med poängsamlandet då? Jag som inte är trogen en butik (och aldrig kommer att bli) får en förskräcklig massa scanningskontrakt.