FK's personal latar sig?

Har du inte fått den nförväntade ersättningen från försäkringskassan? Det är lugnt. Den kommer i tid. Det säger både FK's ledning och ansvarig minister till DN. Att handläggarna som faktiskt gör arbetet som utgör grund för utbetalningarna klagar över att de inte hinner saknar tydligen betydelse för höga vederbörande. Handläggarna förväntas hinna med samma mängd ärenden trots att upp emot hälften har fått sluta.
Jag tycker inte det är konstigt att de inte hinner med. Att hälften så många personer ska hinna "vända" samma mängd papper på samma tid låter ju löjligt. De som vände för långsamt har ju redan sorterats bort. Nedskärningarna var ju så stora att man var tvungen att nyanställa för att man skulle lyckas göra sitt jobb. Så att de nu inte hinner när man åter minskar personalstyrkan är väl inte konstigt.

Skrivbordsrationaliseringar blir sällan bra.

Kommentarer
Postat av: Någon som vet

Hälften som slutat??? Vad har du fått dina siffror ifrån. FAKTA: December 2006 var det drygt 16000 anställda. 1400 ska gå under 2007. De flesta som har fått gå var administrativ personal, sådana som hade provanställningar och sådana som vill gå i pension. Sveriges största statliga myndighet bör kunna klara över en sådan nedskärning. Förseningarna beror helt enkelt på en ogenomtänkt, dåligt styrd och genomförd omorganisationen.

2007-07-25 @ 08:08:53
Postat av: Jörgen

Hej
Det jag skrev "upp emot hälften har fått sluta" är hämtat ur DN-artikeln, "nästan halva personalstyrkan slutat sedan nyår." . Medger att det är ett enskilt exempel men likväl...
DN kan naturligtvis ha fel eller "bara" ha överdrivit men jag känner mig oskyldig. Om du nu vet kan du väl tala om "sanningen" för oss andra och var du fått den ifrån, gärna också vem du är.

2007-07-25 @ 10:58:39
Postat av: Louisa Erika

Åh, det är så fint med människor som bara står där i mediebruset och blåljuger en rakt i ansiktet. Sen är det ännu lite finare med höjdare utan verklighetsförankring som tror (och förväntar sig) att färre männiksor ska göra samma jobb lika bra (fast helst snabbare) IRONIN I ALLT!!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback