Raketer

Vem är det som har kommit på att det är OK att skjuta raketer varje dag året runt? Jag trodde raketer var något man använde vid högtidliga tillfällen, när man vill fira något. Här i stan spelas en fyrverkerikonsert en gång om året. Häftigt.

Men numera när nyår, påsk, valborg eller tom midsommar, närmar sig skjuts det fyrverkeripjäser flera veckor i förväg. Och efteråt. I går var det dax för en omgång igen. Det är tom så att man skickar upp sina raketer i dagsljus. Jag förstår ingenting, då syns de ju inte ens. Nyårsafton kl 18.00 såg ett mycket påkostat fyrverkeri, vältimat var det också. Men varför sex timmar före midnatt?

Alla dessa nymodigheter (ja, jag erkänner, jag är en gammal gubbe) förstör ju de häftiga med själva helgen, den dag vi anser att det är läge och fira. Jag erkänner gärna andra religioners och kulturers rätt att fira sina helger och högtider. Men jag tror inte att det blir högtid varje dag i månader i streck ens om vi tar med minsta lilla minoritetsgrupp.

Vad har vi kvar? Vi festar var och varannan dag året runt, vi har spritt ut de stora högtiderna så de varar i flera månader. Det ända som tycks vara kvar är de stackare som sitter ensamma, utan att vilja det, under de stora helgerna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback