Miljöskadligt resande

Jag har funderat mycket över varför de beslutande, som numera har en förkärlek för ekonomiska incitament, inte använder dylika för att styra över resandet till mer miljövänliga alternativ.
För oss som reser är det välkännt att det är dyrt att resa med SJ. Det räcker med att man är två vuxna för att det ska bli billigare att ta bilen än tåget. Varför använder inte ägaren, staten, pengar ur budgeten till att styra över resandet till spårbunden trafik som är väsentligt mycket mer miljölvänligt än de flesta alternativ. De säger ändå att de vill att vi ska åka miljövänligare.
Detta gäller även godstrafiken. Visst är det vansinnigt att man kör gods på lastbil på tex E6an när järnvägen går parallellt.

Jag förstår inte. Vi vet att det vi ser idag av miljöpåverkan bara är början på vad vi hittills har åstakommit. Att även om vi slutade helt med våra miljöskadliga verksamheter, kommer miljöpåverkan bara bli värre under lång tid framåt.
Är vi så ointresserade av våra barn och barnbarns väl och ve att vi skiter i att vi skitar ner vår miljö så att de inte kan avnjuta naturen på det sätt vi kan.Ljuvligt var det men kanske också ett bevis för att vi gått för längt med vårt nedskitande av miljön. Det är sen höst 2003, när det borde ha varit snö. Foto ©Jörgen


Kommentarer
Postat av: Tove

Förväntar du sej det av borgarna??? Bilarnas avgudare!

Postat av: Jörgen

Här är en. Och det kommer fler när jag har tid att lägga in fler :)

2006-12-25 @ 17:10:29
Postat av: Tove

Fiint! Vi lyckades bra med julklapparna i år jga och Ubbe. Vi hittade båda julklappar till varandra som vi själva ville ha men även den andra uppskattade. När han läst sina böcker kastar jag mej över dem och vice versa. Barnen var också nöjda trots att vi bara köpt lite till dem. Annars har jag samma filosofi kring givande som du.

Postat av: Jörgen

Visst är det undrbart när man träffar rätt och mottagaren jublar.

2006-12-25 @ 23:31:59
Postat av: Tove

Jo.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback