Har vi valt fel?

Så har vi ännu en gång fått en opinionsundersökning som antyder att vi, svenska valmanskåren, anser att vi valde fel i hösten val.  Vänsterblocket 52, borgarna 44 är den aktuella ställningen enligt Synovate/Temo. Det är bara Skop, av fem mätningsinstitut, som inte lyckats få fram liknande siffror å andra sidan var de en aning tidigare än de övriga fyra. (allt enl DN idag)
Men nu har vi valt och då får vi leva med de "reformer" som Reinfeldt och hans anhang bjuder oss på. Det är visserligen sant som de säger att de förvarnade om att det skulle bli förändringar. Och det var tydligt, åtminstone för en del av oss, vart åt det lutade men detaljerna fick vi som vanligt inte veta. Det jag tycker är konstigt är att inte fler av väljarna genomskådade beskrivningen av som skulle ske. Jag ska villigt erkänna att jag inte heller såg hela konsekvenserna av de borgliga förslagen men jag förstod ändå tillräckligt mycket för att inte behöva ångra hur jag röstade.
Tom jag var nästan övertygad om att vi skulle få "en tusenlapp till i plånboken", även om jag anade att den skulle kosta någon annanstans. Hittills har vi bara sett vad kostnaderna blir och de ser ut att bli mer än tusen kronor. Vi har också fått reda på att vissa intäcktsminskningar för staten ska ske i form av säkning av tomtskatten (till max 5000). Hur många vanliga löntagare påverkas av det förslaget? Vad vi får över i lönekuvertet för att täcka dessa kostnade har jag ännu bara sett beräkningar på och det är, till skillnad från vad som sades i valrörelsen, mindre ju lägre lön man har.

Det finns mycket att säga i detta ämne, jag återkommer säkert.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback